Az SMTP-kiszolgáló használata WordPress e-mailek küldésére

Wordpress weboldal készítés

Az SMTP-kiszolgáló használata WordPress e-mailek küldésére

Problémái vannak a WordPress webhelyéről érkező e-mailek fogadásával vagy küldésével?

Az egyik megoldás az, hogy harmadik fél e-mail szolgáltatásait, például a Mailgun-ot használja. Ezek a szolgáltatások azonban extra pénzt fognak kérni. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan használhat SMTP szervert WordPress e-mailek küldéséhez.

A probléma WordPress e-mailekkel

A WordPress az e-maileket  PHP-ben küldi el. Sok megosztott tárhelyszolgáltatónak nincs megfelelő funkciója, vagy teljesen kikapcsolta a bántalmazás elkerülése érdekében. Mindkét esetben a WordPress e-mailjei nem érkeznek meg.

Az alternatív megoldás egy harmadik fél e-mail szolgáltatásának használata az e-mailek küldéséhez. Használhat olyan szolgáltatásokat, mint például a Mailgun, a Google Apps for Work vagy a Sendgrid.

Ezek fizetős fiókok, és a költségek függnek attól, hogy hány felhasználó / fiók van hozzá adva, vagy az elküldött e-mailek számától.

Mi lenne, ha elmondanánk neked, hogy van egy másik lehetőség is?

E-mail fiókok használata a fogadóban

A legtöbb WordPress tárhely szolgáltatók e-mail szolgáltatásokat nyújtanak minden olyan domain számára, amelyet náluk regisztráltunk. Ez azt jelenti, hogy e-mail fiókokat hozhat létre saját domainnevével, mint a yourname@yoursite.com .

Először létre kell hoznia egy e-mail fiókot. A példa kedvéért megmutatjuk Önnek, hogyan hozhat létre e-mail fiókot a cPanel programban. A tárhelyszolgáltató egy másik fiókkezelő rendszert használhat, de az alapfolyamat ugyanaz a legtöbb hosting szolgáltatásnál.

Jelentkezzen be a tárhely-fiókjába, és kattintson az e-mail fiókokra az e-mail szakaszban.

Wordpress weboldal készítés

Ez megmutat egy egyszerű űrlapot, ahol ki kell töltenie az e-mail fiók létrehozásához szükséges információkat.

Mivel ezt a fiókot használjuk a WordPress e-mailjeinek elküldéséhez, javasoljuk, hogy hozzon létre egy e-mail fiókot, mint a wordpress@example.com . Győződjön meg róla, hogy a példa.hu helyét a saját domainnevével helyettesítette.

Wordpress weboldal készítés

Az e-mail fiók létrehozása után már készen áll a WordPress használatára. De mielőtt ezt megtenné, a következő információkra lesz szüksége a tárhely szolgáltatótól.

  1. SMTP Host az e-mail címedre.
  2. SMTP port a biztonságos bejelentkezéshez.

Ezt az információt megtekintheti a gazda weboldalán található támogatási részben. Valószínűleg lesz egy cikk, amely ezt az információt szolgáltatja. Ha nem találja meg, akkor kérje ezt az információt az ügyfélszolgálattól.

A márkás e-mail cím használata a WordPress alkalmazásban

Most telepítenie kell és aktiválnia kell a WP Mail SMTP bővítményt.

Aktiváláskor a Beállítások »E-mail lehetőségre kell kattintania a bővítmény beállításainak konfigurálásához.

Wordpress weboldal készítés

Először meg kell adnia az éppen létrehozott e-mail címet.Ezután felvehet egy nevet a névjegyzékből, ezt a feladó nevet fogja használni.

Ha nem ad hozzá a nevét, akkor a beépülő modul az alapértelmezett WordPress-t fogja használni.

Ezután ki kell választani a levelezőt. Menj tovább, és kattints az “Egyéb SMTP” lehetőségre a kiválasztáshoz.

Wordpress weboldal készítés

Ezután ellenőriznie kell a “Visszakerülés útvonala” opció melletti négyzetet. Ez az opció beállítja a visszatérési útvonalat, hogy megfeleljen a feladó e-mail címének. Ha nem hagyja figyelmen kívül, a visszahúzott üzenetek és a nem kézbesítési bevételek eltűnnek.

Ezután SMTP-beállításokat kell beállítania.

Wordpress weboldal készítés

Először meg kell adnia az SMTP gazdagépét és portját. Ezt az információt a tárhely szolgáltatótól szerezheti be. Általában az SMTP-állomás a mail.yourdomain.com (cserélje domaindomain.com saját domainnevével). Az SMTP 465-ös porthoz gyakran használt.

Ezután el kell választania a titkosítást. A legtöbb WordPress hosting cég támogatja az SSL-t és a TLS-t. Javasoljuk a TLS opció használatát, ha rendelkezésre áll.

Ezután kapcsolja be a hitelesítést, és adja meg SMTP felhasználónevét és jelszavát. Általában az e-mail címe az SMTP-felhasználónév is.

Jelszavát egyszerű szövegként tárolja, ami nem biztonságos.Ne aggódjon, megmutatjuk, hogyan lehet biztonságosabbá tenni később ebben a cikkben.

Ne feledje el, hogy kattintson a mentési beállítások gombra a módosítások tárolásához.

Az SMTP beállítások tesztelése

Most, hogy beállította a WP Mail SMTP-t e-mailek küldésére, teszteljük, ha minden jól működik. A beépülő modul beállítások oldalán kattintson az “E-mail teszt” fülre.

Wordpress weboldal készítés

Meg kell adnia egy e-mail címet, ahol szeretne tesztüzeneteket kapni. Ez lehet bármely érvényes e-mail cím, amelyhez hozzáférhet. Ezt követően kattintson a Küldés e-mail gombra a folytatáshoz.

A WP Mail SMTP e-mail üzenetet küld a korábban megadott SMTP beállítások használatával. Az e-mail sikeres elküldésekor sikeres üzenet jelenik meg.

 

WordPress e-mailes hibák elhárítása

Az e-mailek SMTP protokollon keresztüli elküldésével kapcsolatos hibák leggyakoribb oka az SMTP gazdagép vagy port. Győződjön meg róla, hogy beírja a helyes gazdagép és port beállításait, amelyeket a tárhelyszolgáltató biztosít.

Győződjön meg róla, hogy kiválasztja a helyes titkosítási módszert. Általában az SSL a legtöbb környezetben működik, de javasoljuk, hogy ellenőrizze az internetes fogadóját, ha az e-mailjei nem kapnak kézbesítést.

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.